Handboogschieten houdt het lichaam soepel en de geest actief

Het mooi weerseizoen is op komst en daarmee vragen velen zich af: “Wat zal ik vanmiddag eens gaan doen?” Goede vraag, want er is genoeg te doen en heel veel afwisseling voor jong en oud. Vooral voor de ouderen is het de moeite waard om na te denken hoe zij de vrije tijd buiten gezond en vooral doeltreffend door kunnen brengen. Het ligt misschien niet voor de hand, maar heb je al eens gedacht aan de handboogsport?

Handboogschieten is absoluut geen krachtsport, maar wel een die het concentratievermogen aanspreekt, die het lichaam soepel en de geest actief houdt. Handboogschieten kun je tot op hoge leeftijd beoefenen. Handboogschutterij Sint Antonius kan daarover al 130 jaar een hartig woordje meespreken. Diverse leden van respectabele leeftijd weten nog steeds respectabele scores te behalen. En zijn de scores een keer wat minder: geen probleem: volgende keer beter.

Handboogschutterij Sint Antonius heeft aan de Industrieweg 18 in Nijnsel een geheel eigen accommodatie. Daar is het ’s middags goed toeven als het zonnetje schijnt. Vanaf 18 meter richten de schutters hun pijlen op het doel. En is het weer wat minder, dan verhuist het gezelschap naar binnen om vanaf 25 meter het doel te raken.

De beginnende schutters krijgen in rustige stapjes de fijne kneepjes van de sport bijgebracht. Dat begint overigens op korte afstand. Al naargelang de resultaten gaat het doel verder weg. De ervaring leert, dat dit vrij snel gaat. Het is zeker de moeite waard om kennis te maken met deze sport. De uitvlucht “Dat kan ik toch nooit” komt bij ons niet voor. Sterker nog: de praktijk leert het tegendeel.

Met ingang van mei is iedereen op woensdagmiddag vanaf 14.00 uur welkom op de schietbaan. De kosten? Daar hebben we het niet over. De club heeft voldoende materiaal om te gebruiken.