Johan blijft keizer

Johan Schepers blijft onze keizer

Onder grote belangstelling van clubleden sponsors en familieleden heeft Johan Schepers zondag 24 juni zijn titel als keizer met klinkende scores behouden. Volgens traditie was hij uitgedaagd door Gerrit Swinkels. Deze was in drie voorgaande jaren koning geworden en zou daardoor keizer worden mits hij de regerende keizer zou verslaan in een tweegevecht van dertig pijlen.

Volgens traditie werd Johan thuis door sponsor Autofirst Martien van den Brand opgehaald in een super deftige Audi-cabrio. Koning Gerrit wachtte andere schutters de keizer op bij de poort.

Het bestuur had Riky van Acht en Ad van Aarle aangewezen om de scores te noteren. In tegenstelling tot de wedstrijd in 2010 werd nu geschoten van binnenuit op 25 meter. Dat was voor de toeschouwers aangenamer; buiten was het nog wat frisjes. Op het projectiescherm waren de scores en de tussenstanden goed te volgen.

Gerrit kreeg baan 5 en Johan baan 7 toegewezen. Om op te warmen kregen zij twee proefseries van elk twee pijlen. Daarna begon het echte werk.

Helaas was Gerrit niet opgewassen tegen de scores van Johan. Johan scoorde de ene tien na de andere. Gerrit bleef onverstoorbaar; in de eerste helft zat het hem niet mee. Na een korte pauze herstelde hij zich. Helaas was de achterstand te groot. Ondanks de achterstand stuurde hij zijn pijlen vakkundig naar het geel.

Uiteindelijk kwamen de pijlen van Johan maar liefst een en twintig keer in de roos terecht; zijn laagste score was een 8. De eindstand was: Johan 290 punten en Gerrit 234 punten. Daarmee bleven de overige titels in handen van de schutters die deze in januari al hadden behaald: Gerrit Swinkels koning, Gerard Kluijtmans prins en Jan Nolle ridder.

Na de felicitaties konden de aanwezigen aanschuiven aan een welverzorgde warme braadschotel van sponsor Keurslager Kluijtmans.

Voor de uitslag klik op:  keizer koning 24 juni 2018

De foto’s zijn gemaakt door onze collega’s van Pieter Breugel Jan-Willem en Jolanda Rouwendal.