Nieuws van de NHB

  Handboogsport

 • WK Outdoor: Compound heren missen brons na shoot-off
  De heren compound Sil Pater, Mike Schloesser en Max Verwoerdt zijn ondanks hun enorme veerkracht er niet in geslaagd de bronzen medaille te veroveren bij de WK Outdoor in Yankton, South Dakota. Oostenrijk was na een shoot-off (28-27) te sterk. Met een ijzersterke 10 opende Sil de wedstrijd tegen de... Read more »
 • WK Outdoor: geen succes in individueel recurvetoernooi
  Zowel Steve Wijler als Gabriela Schloesser zijn in de achtste finale van de WK handboogsport in Yankton gestrand in de achtste finale. Voor beiden was de nummer 2 van de ranking te sterk. Wijler verloor van de sterke Braziliaan D’Almeida met 7-3. Schloesser verloor van de excellerende Mexiaanse Valencia met... Read more »
 • WK Outdoor: Mike Schloesser andermaal Mr Perfect en door naar kwartfinale
  Met een perfecte score van 150 punten heeft Mike Schloesser ten koste van de Zuid-Koreaan Yang de kwartfinale bereikt van het WK Outdoor Handboogsport in het Amerikaanse Yankton, South Dakota, de wereldkampioenschappen handboogschieten. Hij liet daarmee andermaal zien dat hij de favoriet is voor de wereldtitel. De andere Nederlanders zijn... Read more »
 • WK Outdoor: Compound heren naar bronzen finale
  Op de WK handboogschieten in het Amerikaanse Yankton, South Dakota, hebben Sil Pater, Max Verwoerdt en Mike Schloesser de bronzen finale bereikt. Achtereenvolgens werden Taiwan, Frankrijk en Zuid-Korea verslagen, waarna Mexico in de halve finale te sterk bleek. Vrijdag wacht Oostenrijk in de strijd om het brons. Met topper Mike... Read more »
 • WK Outdoor: Mike Schloesser rankt als nummer 2
  Bij de WK handboogschieten in Yankton, South Dakota heeft Mike Schloesser in zeer lastige omstandigheden de tweede plek behaald in de rankingronde. Bij de dames compound haalde Sanne de Laat de negende positie. Laura van der Winkel was de beste Nederlandse bij de recurve dames op plek 11. Steve Wijler... Read more »
 • WK Outdoor vandaag van start
  Van dinsdag 21 tot en met zondag 26 september vinden in het Amerikaanse Yankton, South Dakota, de wereldkampioenschappen handboogschieten plaats. TeamNL heeft elf sporters afgevaardigd, waaronder nummer 1 van de wereld bij compound Mike Schloesser, EK-medaillewinnaar Sanne de Laat en het zilveren Olympische koppel Gabriela Schloesser en Steve Wijler. Compound... Read more »
 • Stef Willems verbetert eigen Nederlands record
  Tijdens de Lowlands Shootout Finales te Berkel-Enschot op 12 september jl. heeft Stef Willems het Nederlands record 50m (15 pijlen) bij de Heren Cadetten Compound, dat sinds 13 juni op zijn naam stond met 146 punten, verbeterd met 2 punten naar 148 punten. Van harte gefeliciteerd! Benieuwd naar de gehele... Read more »
 • Ysselsteyn decor van geslaagd NK Veld 2021
  In het weekend van 18 en 19 september is in de bossen rondom het Limburgse Ysselsteyn het NK Veld 2021 gehouden. Het werd een geslaagd toernooi, dat door de vrijwilligers van vereniging Ons Genoegen Ysselsteyn tot in de puntjes verzorgd was. Onder prachtige weersomstandigheden genoten de deelnemers van een uitdagend... Read more »
 • Corona update: Sporten zonder 1,5 meter afstand per 25 september
  Dinsdag 14 september gaf het demissionaire kabinet een persconferentie over de nieuwe coronamaatregelen met ingang van 25 september a.s. Duidelijk is geworden dat sporten weer ‘gewoon’ mag zonder 1,5 meter afstand. Dat is goed nieuws voor alle handboogsporters, wedstrijden, competities en evenementen. De Tweede Kamer heeft hier inmiddels ook mee... Read more »
 • 125-jarig jubileum HBS Wilhelmina Ospel
  Op 10 september kon en mocht HBS Wilhelmina eindelijk haar 125-jarig jubileum vieren. Wegens de Covid-19 maatregelen kon de viering het afgelopen jaar geen doorgang vinden. Burgemeester Birgit Op de Laak reikte de koninklijke erepenning aan de vereniging uit. Van bondsbestuurder Bas van den Berg ontving de vereniging het jubileum aandenken... Read more »