Nieuws van de NHB

  Handboogsport

 • Reglementswijzigingen handboogsport
  Eerder berichtten we al over het feit dat World Archery in het jaar 2022 enkele wijzigingen door zal voeren in haar sporttechnische reglementen. Inmiddels zijn deze wijzigingen verwerkt en gepubliceerd en is ook de Nederlandse vertaling beschikbaar. De belangrijkste wijzigingen – die zijn ingegaan per 15 januari jl. – zijn:... Read more »
 • Handboog Awards 2021
  Het jaar 2021 is alweer even achter de rug en dat betekent dat verenigingen, (top)sporters & vrijwilligers zich weer een jaar hebben ingezet voor de handboogsport en mooie prestaties hebben neergezet. Een jaar met ups en downs, er is veel gebeurd in de handboogsport. Daarom organiseert Handboogsport Nederland wederom... Read more »
 • Onderzoek grensoverschrijdend gedrag in de Handboogsport
  Binnenkort ontvangen alle leden van Handboogsport Nederland van 16 jaar en ouder van onderzoeksbureau Centerdata een uitnodiging voor een vragenlijst over grensoverschrijdend gedrag in de sport. Waar gaat de vragenlijst over? De vragenlijst is onderdeel van een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag in de sport binnen Handboogsport Nederland. Er worden vragen... Read more »
 • Corona update: sportwedstrijden weer zijn toegestaan per 26 januari
  Vandaag heeft het kabinet weer nieuwe versoepelingen afgekondigd. Dit betekent dat alle sportwedstrijden weer zijn toegestaan. En dat is heel goed nieuws voor de handboogsport! Het betekent dat alle verenigingen, ook die in een horeca-accommodatie hun basis hebben, weer zouden moeten kunnen schieten. Lees meer hierover in de Corona update van... Read more »
 • Gezocht: Hoofdtrainer RTC Zuid Holland
  Ben jij een goed opgeleide trainer en geef je graag training aan talentvolle jongeren? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor je! Met ingang van februari 2022 ontstaat er een vacature Hoofdtrainer voor het Regionale Talentcentrum (RTC) Zuid Holland. Het RTC Zuid Holland maakt, met drie andere RTC’s (Flevoland, Limburg... Read more »
 • Zilver voor Wijler en Brons voor De Laat in Nimes
  Nadat eerder vandaag de jongere leeftijdscategorieën al in actie kwamen was het in de middag aan Sanne de Laat en Steve Wijler. Sanne wist overtuigend het brons te pakken en Steve moest na een bijna foutloze finale genoegen nemen met het zilver. Sanne de Laat kwam in de middag als... Read more »
 • Onder 21 schutters pakken medailles in Nimes
  De finale dag van het Nimes Archery Tournament begon al vroeg met de finales voor de Onder 21 schutters. Het waren James Stephens en Quinty Roeffen die beiden met recurve mochten gaan strijden om de medailles. Rob Janssen wist eerder al het brons te pakken in de leeftijdscategorie Onder 15.... Read more »
 • Quinty Roeffen schiet Nederlands record in Nimes
  De 16-jarige Quinty Roeffen uit Horst verbeterde vandaag het Nederlandse record voor schutters Onder 18 (voorheen Cadetten). Dat deed zij vandaag op het Nimes Archery Tournament in Frankrijk tijdens de 18 meter 60 pijlen kwalificatieronde. “De eerste ronde ging heel goed en had ik een onverwachte goede score van 292/300,... Read more »
 • Vier Nederlanders bezetten eerste plaats WA Indoor World Series Open Ranking
  Enkele uren voordat het Nimes Archery Tournament in Frankrijk van start gaat met de kwalificaties staan er vier bekende namen aan de leiding in de WA Indoor World Series Open Ranking. Wie anders dan Mike Schloesser, Mister Perfect, voert het klassement aan bij de compound mannen. Hij deed dit door... Read more »
 • Selectieprocedure EK outdoor 2022 recurve bekend
  Voor het outdoorseizoen 2022 geldt een open selectieprocedure. Daarbij is voor de selectiemomenten uitgegaan van de huidige situatie van Covid-19-restricties. Er dient evenwel onderstreept te worden dat de maatregelen steeds in de gaten worden gehouden en dat aanpassingen in Covid-19 maatregelen kunnen leiden tot aanpassingen in de procedure. De gehele... Read more »