Nieuws van de NHB

  Handboogsport

 • Inschrijving Bondscompetities Indoor & 25m1pijl geopend
  Vanaf vrijdag 1 juli kan er ingeschreven worden voor de NHB Bondscompetities Indoor & 25m1pijl seizoen 2022/2023. Evenals vorig seizoen worden aanmeldingen verzameld via het online platform MijnHandboogsport. Sporters hebben de mogelijkheid om zichzelf in te schrijven voor de individuele competities. Verenigingen hebben eveneens de mogelijkheid om hun sporters in... Read more »
 • Run Archery 2022
  Evenementen In English below Na de seizoensaftrap op 9 april in Werder (Berlijn) zie Verslag Werder, willen we het seizoen 2022 straks graag afsluiten met zoveel mogelijk Nederlandse deelname aan de Europacup. De eerste 3 per categorie na de eerste 3 wedstrijden van de Lowlands Series Run-Archery krijgen vanuit de... Read more »
 • Bondsraad: 5 euro korting op contributie voor 2023 – tarief blijft opnieuw gelijk
  In de vergadering van zaterdag 18 juni 2022 heeft de Bondsraad besloten tot een korting van 5 euro op de contributie voor het jaar 2023. Tegelijkertijd besloot de Bondsraad om de jaarlijkse inflatiecorrectie voor het contributiebedrag opnieuw in te voeren. De Bondsraad wil dat de activiteiten van de NHB, haar... Read more »
 • Veteranendag op 27 augustus in Schijndel; inschrijving geopend
  Op zaterdag 27 augustus wordt bij Landmans Unie Schijndel de jaarlijkse Veteranendag gehouden. Deze 25m1pijl-wedstrijd is er speciaal voor NHB-leden van 50 jaar en ouder. De wedstrijd gaat over 1 x 25 pijlen. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën en materiaalklassen actief. Gezelligheid en lekker sportief bezig zijn staan voorop maar natuurlijk... Read more »
 • Nationaal kampioenschap Outdoor dit weekend in Ulvenhout
  Komend weekend zal er in Ulvenhout worden gestreden om de nationale titels outdoor. Handboogvereniging Alliance d’Amitié zal gastheer zijn van dit Nederlands Kampioenschap verdeeld over twee dagen.  Op zaterdag zullen de schutters beginnen met twee kwalificatie sessies, en de eliminaties tot en met de kwartfinales. Op zondag gaat het toernooi... Read more »
 • Compound Olympisch? Het zou kunnen in LA 2028…
  Waarom is compound niet Olympisch? Het is een veel gestelde vraag. Afgelopen weekend verscheen er een persbericht, waarin World Archery officieel bekend maakte dat er is voorgesteld om compound in 2028 Olympisch te maken naast het recurveprogramma. Het zou moeten gaan om een indoorcompetitie voor heren, dames en mixed teams... Read more »
 • TeamNL geeft kleur aan EBHC 2022
  Na de dagen van aankomst, controle en training gaf TeamNL bij de European Bow Hunting Championships (EBHC 2022) in het Franse Confolens kleur aan de March of Nations. De bijna 100 koppen tellende Nederlandse equipe liet zich overduidelijk zien tijdens de parade. TeamNL Captain en NHB-bestuurslid Jeroen Faro: “De sfeer... Read more »
 • Alweer een topprestatie van Schloesser/Van der Ven: Brons op World Cup Parijs
  Volg hier dagelijks het laatste nieuws over de Hyundai Archery World Cup in Parijs. De Franse hoofdstad is host van de derde World Cup van dit seizoen. TeamNL Handboog is aanwezig met 13 sporters. TeamNL Recurve Mixed pakt overtuigend brons Gaby Schloesser en Rick van der Ven pakten overtuigend de... Read more »
 • TeamNL Handboog in actie op target en veld tijdens World Games 2022
  TeamNL Handboog komt met vier sporters in actie op de World Games in Birmingham. Van donderdag 7 juli tot en met zondag 17 juli vinden de World Games plaats in het Amerikaanse Birmingham. De World Games vinden iedere vier jaar plaats, in het jaar na de Olympische Zomerspelen. Het Handboogschieten... Read more »
 • NK Hout op 14 augustus in Goirle; inschrijving geopend
  Op zondag 14 augustus wordt bij Sint Sebastiaan Goirle het NK Hout 2022 gehouden. Dit 25m1pijl-kampioenschap staat garant voor traditie, sportiviteit, gezelligheid en het feit dat er prachtige historische bogen te bewonderen zijn. Er geldt een open inschrijving voor NHB-leden van alle leeftijden. Er is zowel een individuele als een... Read more »