Nieuws van de NHB

  Handboogsport

 • NK Outdoor – Weekend van Helden
  Het NK Outdoor 2020 werd gehouden afgelopen weekend op 12 & 13 september. Waarvan er een paar onderdelen voor de eerste keer aanwezig waren op het NK. Namelijk de Visual-Impaired (blinden + slechtzienden), Compound open (para) en de Barebow categorieën. In totaal waren er 120 deelnemers in Ulvenhout die streden... Read more »
 • Run-Archery NK / Open Dutch Zoetermeer 26/9 & Oirschot 17/10
  Breaking News:  de NK’s (Dutch Open) Run-Archery 2020 gaan door. Meldt je nu aan; 26 september 2020: NK / Dutch Open Run-Archery in Zoetermeer, info via +31 641712882, inoutevents@hotmail.com 17 oktober 2020: NK / Dutch Open Run-Archery Sprint in Oirschot; info +31 628898149, jotosato@hotmail.com Nederlands: Attentie: We houden ons uiteraard... Read more »
 • Directeursblog Arnoud Strijbis: Robin
  Precies een jaar geleden stond de handboogwereld stil. Als donderslag bij heldere hemel kwam in de loop van woensdag 10 september 2019 het bericht dat Robin Giebels was overleden. Ook ik denk sindsdien nog heel vaak aan hem. Robin overleed drie dagen voor aanvang van het Nederlands Kampioenschap Outdoor in... Read more »
 • Wedstrijdinfo NHB-evenementen 2020
  Per 1 juli zijn sportwedstrijden, evenementen en competities weer mogelijk. Goed nieuws voor de handboogsport, want de komende maanden staan er Nationale Kampioenschappen in de diverse disciplines op het programma. Ook staan onder meer de RTC-selectie/instroomdag, de Free Your Mind Games en de NHB-competitie 25m1pijl/indoor op de kalender. Voor alle... Read more »
 • NHB-Nieuwsbrief 09-09-2020 – Blijf up to date!
  In deze nieuwsbrief aandacht voor financiële compensatiemogelijkheden voor verenigingen in coronatijd, de Nationale Sportweek, Albert Heijn Sportactie, het clubbase platform en meer! Informatie rond corona verzameld Alle informatie rond de mogelijkheden om weer te sporten, staat gecentraliseerd op onze website: www.handboogsport.nl/verantwoord-sporten. Bekijk dit deel van de website voor de meest... Read more »
 • Gezocht: lid bondsbestuur Handboogsport Nederland
  Wil je bijdragen aan de toekomst van de handboogsport? Vind je ook dat de sporter centraal hoort te staan in het beleid van de NHB? Heb jij ideeën over hoe de volgende generatie gouden medaillewinnaars zich zou moeten ontwikkelen? Dan zoeken we jou als lid van het bondsbestuur van de... Read more »
 • NK Outdoor Jeugd – De jonge helden van 2020
  Zondag 6 september stonden 107 jonge handboogschutters aan de lijn van De Meierijers in Berkel-Enschot. Verdeeld over verschillende categorieën streden zij om de Nationale titels op het onderdeel Outdoor.  Lowie Claessens opende het toernooi die begon met een kwalificatieronde van 72 pijlen. Deze kwalificatieronde werd door de junioren op de... Read more »
 • Handboogsport Nederland lanceert de podcast ‘Doelgericht’
  De sport van helden, ongekend talent en ultieme prestaties. Handboogschieten? Dat is sporten, pijlen en een boog. Deze sport verdiend een podium! Daarom lanceert Handboogsport Nederland de podcast ‘Doelgericht’. Een terugkerende podcast met interessante verhalen uit de handboogsport, opmerkelijke fragmenten en een blik achter de schermen. Iedere uitzending duurt ongeveer... Read more »
 • Guus Gertsen nieuwe stagiair marketing en communicatie
  Mijn naam is Guus Gertsen, ik ben 17 jaar oud en ik zit in mijn 2e jaar van de opleiding marketing & communicatie op de Young Talent Academy. Ik kom een half jaar stage lopen bij de Nederlandse Handboog Bond op Papendal. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te... Read more »
 • Universiade 2021 Chengdu – Event voor Topsporters uit het hoger onderwijs
  De Zomer Universiade 2021 vindt van 18 tot 29 augustus plaats in Chengdu, China. Dit grootste multi sportevenement in de wereld na de Olympische Spelen staat open voor topsportende studenten uit het Hoger Onderwijs. Het programma bestaat uit atletiek, badminton, basketbal, handboogschieten, judo, ritmische gymnastiek, roeien, schermen, schietsport, schoonspringen, taekwondo,... Read more »