Nieuws van de NHB

  Handboogsport

 • Eerste wedstrijd JeugdFITA Cup in Berkel-Enschot
  Het weer was afgelopen zondag, 13 juni 2021, erg zonnig. Een mooie start van de JeugdFITA Cup, geschoten bij de Meierijers in Berkel-Enschot. Met een totaal van 26 deelnemers was er voor iedereen voldoende ruimte om weer te kunnen genieten van een wedstrijd. Aspiranten t/m 11 jaar, Aspiranten van 12&13... Read more »
 • Update IFAA-evenementen: WFAC en EBCH niet in 2021 maar in 2022
  Nadat eerder was besloten dat de  World European Bow Hunter Championships 2021 in het Franse Confolens niet doorgaan, is ook duidelijk geworden dat de World Field Archery Championships 2021, te houden in Estland, worden verplaatst naar 2022. Dit heeft het bestuur van de International Field Archery Association bekend gemaakt in... Read more »
 • Lowlands Archery Series Stage 2 – Nederlands Record Stef Willems
  Op 13 juni was Stage 2 van de Lowlands Archery Series Target 50/70 in Almere. Wederom moesten voor de start van de wedstrijd sneltesten worden afgenomen, maar in tegenstelling tot stage 1, waren de weersomstandigheden een stuk beter. Met veel zon en veel plezier was stage 2... Read more »
 • Run-Archery 2021
  Yes we kunnen weer…! Door de versoepeling van Corona beperkingen kunnen we ons vizier gaan richten op een aantal evenementen de komende periode. De Run-Archery commissie heeft besloten dat op 3 juli de aftrap van “wedstrijd” seizoen 2021 is met een trainingsevent met wedstrijdelement op 3 juli; locatie Utrecht en organisatie... Read more »
 • Inschrijving NK Outdoor & NK Aangepast Sporten geopend
  Op zaterdag 3 en zondag 4 juli vindt bij Landmans Unie – in Schijndel – het NK Outdoor & NK Aangepast Sporten plaats. Afhankelijk van de ontwikkelingen ten aanzien van de coronamaatregelen wordt in een later stadium het definitieve aantal beschikbare startplaatsen en het wedstrijdprogramma vastgesteld. De eerstvolgende persconferentie van... Read more »
 • Bondsdirecteur Arnoud Strijbis verkozen als bestuurslid World Archery Europe
  Tijdens het online congres van World Archery Europe is algemeen directeur Arnoud Strijbis vandaag verkozen als executive board member van het bestuur van de Europese handboogfederatie. Hiermee heeft Nederland voor het eerst sinds lange tijd weer een vertegenwoordiger in het bestuur van World Archery Europe. Daarmee onderstreept de Nederlandse Handboog... Read more »
 • Interview Lowie Claessens, voorzitter van de Meierijers
  In verband met het warme weer de laatste tijd hebben we besloten een lid van de handboogsport nog extra in het zonnetje te zetten! Lowie Claessens kwam in de handboogsport terecht door zijn kinderen die op de sport zaten. Zelf doet hij het nu ongeveer 10 jaar en is hij... Read more »
 • NK Outdoor & NK Aangepast sporten op 3 & 4 juli in Schijndel; inschrijving opent aanstaande vrijdag
  Wederom goed nieuws! Het NK Outdoor op 3 & 4 juli mag doorgaan! Het kampioenschap wordt gehouden op de prachtige accommodatie van de vereniging Landmans Unie in het Noord-Brabantse Schijndel. De inschrijving opent aanstaande vrijdag om 17.00 uur. De komende dagen worden door het organisatie-comité benut om in gesprek te... Read more »
 • #Ianseo Remote ZomerAvondCompetitie
  Zomeravondcompetities zijn een bekend fenomeen in Nederland. In verschillende regio’s worden dit soort competities in de maanden juni en juli georganiseerd. Competities zoals vroeger zijn helaas momenteel zeer beperkt mogelijk. Om het competitie gevoel te stimuleren, starten wij met een remote zomeravond competitie. Klik hier voor alle wedstrijdinformatie. Klik hier... Read more »
 • Lowlands Archery Target 50/70 Series op 13 juni in Almere
  Op zondag 13 juni organiseren we in samenwerking met HBS Almere de tweede wedstrijd van de Lowlands Archery Target 50/70 Series. Dat doen we met expliciete toestemming – en onder voorwaarden – van zowel het ministerie van VWS als de lokale overheid. De voorwaarden zijn vastgelegd in een protocol dat... Read more »