Oogstfeest en handboog gaan prima samen

Het jaarlijkse oogstfeest op Hoeve Strobol staat in het teken van hoe onze voorouders de oogst binnen haalden en met allerlei ambachten de kost probeerden te verdienen. Ontspanning was er in die tijd ruim voldoende, zoals muziek, zang, dans en creatieve handvaardigheid. De handboogsport was voor de mannen een wekelijkse activiteit op zaterdag en zondag. Traditiegetrouw was handboogschutterij Sint Antonius aanwezig om de bezoekers te laten kennis maken met deze sport, die door jong en oud is te beoefenen. Zelfs de allerkleinste bezoekers vonden het maar wat spannend om met een echte boog te schieten.

Het moet gezegd worden, dat er zich aardig wat talent Ā ontpopten. Sommige kwamen zelfs een paar keer terug om de boog te spannen; en de resultaten? Net zo goed alsof ze jaren ervaring hadden.

Onder een lommerrijk gedeelte hadden we twee doelen opgesteld op een afstand van tien meter. Verdwalende pijlen werden geweerd door een speciaal net. Overigens waren er nauwelijks verdwalers. Ook dit jaar hadden wij weer flinke hulp gekregen van drie collega’s van Pieter Breugel. Zij zorgden ook nog eens voor een aardige mondelinge promotie.