Oogstfeest Hoeve Strobol

Zondag 7 augustus 2022

Na twee jaar kon het jaarlijkse oogstfeest op Hoeve Strobol weer plaatsvinden. Ook nu weer was onze club aanwezig om jong en oud kennis te laten maken met de handboogsport. We hadden hierbij de geweldige hulp van schutters van Pieter Breugel. Deze club heeft intussen een paar jaar bij ons onderdak. 

Voor de kleinste schutters waren figuren opgesteld, die met een bolpijl omgeschoten moesten worden. Zelfs driejarigen hadden volop lol als ze raak schoten.

Voor de grotere schutters stonden op ruim 10 meter twee echte doelpakken opgesteld. Deze schutters schoten natuurlijk met echte bogen. Het moet gezegd worden dat zij na een korte instructie aardige scores wisten te behalen.

Dat onze aanwezigheid op prijs werd gesteld bleek regelmatig als bezoekers nog een of meer keren terugkwamen, want ze vonden het schieten best wel mooi en interessant om te doen. Vooral de jeugd vond het spannend en uitdagend. Want de roos moest en zou getroffen moeten worden. Natuurlijk kregen ze te horen, dat ze op maandagavond en donderdagavond welkom zijn. Maandag heeft Sint Antonius zijn clubavond en  Pieter Breugel op donderdag. Van een strikte scheiding is overigens geen sprake, want: handboogsport is toffe sport.